Βγάλτε χρήματα από τα ρούχα σας – Startup έβγαλε $12 εκατ. από αγοραπωλησίες μέσω κινητού

επιχειρήσεις , επιχειρηματικότητα, μάρκετινγκ, marketing, έξυπνο μάρκετινγκ,

Αυτό το ζευγάρι χρησιμοποίησε μια μαγική συνταγή: συνδύασε μια εμπορική πλατφόρμα ως εφαρμογή για κινητά με τη δίψα των καταναλωτών για ψώνια και πέτυχε. Η Manish Chandra και ο Tracy Sun είναι οι ιδρυτές της εταιρείας Poshmark, που αποτελεί και την πρώτη κινητή peer-to-peer πλατφόρμα για ψώνια απ’ όπου βρίσκεσαι.

Πόσοι από εμάς δεν έχουν στίβες από ρούχα που δεν φορούν πια ή έχουν βαρεθεί και χαρίζουν δεξιά κι αριστερά; Γιατί να μη βγάζουμε λοιπόν χρήματα από αυτά;

Όσο για το eBay; Όπως λένε κάποιοι που το χρησιμοποιούν είναι μεν καλό για μεταπώληση κάποιων αντικειμένων, όχι όμως για όλα.

Η εφαρμογή Poshmark είναι ένα  app σχεδιασμένο περίπου όπως το Instagram, που υπάρχει αποκλειστικά για γυναίκες που θέλουν να αγοράσουν και να πουλήσουν ρούχα. Όπως αναφέρουν στο BusinessInsider, γυναίκες που το χρησιμοποίησαν έβγαλαν και 700 δολάρια μέσα σε έναν μόνο μήνα  πουλώντας ρούχα που τους ήταν πλέον άχρηστα.

Η Chetan Pungaliya και ο Tracy Sun, μαζί με τον έτερο ιδρυτή της Poshmark, Manish Chandra έβγαλαν 12 εκατ. δολάρια το 2012, πρώτη χρονιά λειτουργίας του στην αγορά των ΗΠΑ.

Υπάρχει πάντως και μια επιφάνεια εργασίας, όπου μπορείς μόνο να πουλήσεις και όχι να αγοράσεις ρούχα μέσω του συγκεκριμένου app.

H Poshmark δεν θέτει φραγμούς σε μάρκες. Ολα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να βγάλει φωτογραφίες  με τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που θέλει να πουλήσει και να τα ανεβάσει στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια να γράψει τις λεπτομέρειες για το κάθε αντικείμενο, διαδικασία απλούστατη, ακόμα πιο απλή από το eBay.

Η Poshmark παίρνει μια προμήθεια, περίπου το 20% από τα κέρδη του κάθε πωλητή. Ωστόσο για αντικείμενα που τιμολογούνται από 10 δολάρια και κάτω η προμήθεια είναι στάνταρ και ανέρχεται σε 2,5 δολάρια.

Αφού βάλει το αντικείμενο στη λίστα, οι χρήστες του Poshmark μπορούν να ανεβάσουν σχόλια, να κάνουν ερωτήσεις ή και προσφορές.

Όταν κάποιος αγοράσει ένα αντικείμενο, η Poshmark στέλνει στον πωλητή μια ετικέτα αποστολής.

Ο αγοραστής πληρώνει ένα στάνταρ ποσό 4,99 δολάρια για έξοδα αποστολής.

Τα κέρδη για τον πωλητή πιστώνονται στον λογαριασμό του απ’ όπου μπορεί να τα κάνει ανάληψη όποτε θελήσει.

Όσο για το τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος αγοραστής ισχυριστεί ότι δεν έλαβε ποτέ το αντικείμενο και δεν πληρώσει; Η Poshmark το έχει προβλέψει και αυτό. Όταν κάποια κυρία ισχυρίστηκε ότι το αντικείμενο που έλαβε ήταν κατεστραμμένο, η  Ρoshmark διενήργησε κανονική έρευνα: ζήτησε φωτογραφίες του αντικειμένου όταν το παρέλαβε η κυρία και η γυναίκα που το είχε πουλήσει πήρε κανονικά τα χρήματά της αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν φθορές.

Πηγή: www.newmoney.gr