ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Το Λονδίνο η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για τις επιχειρήσεις

ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Το Λονδίνο η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για τις επιχειρήσειςΣτην κορυφή του κόσμου, ως η πιο ακριβή πόλη για τη διαμονή αλλά και την εγκατάσταση επιχειρήσεων, βρίσκεται το Λονδίνο που κλέβει την πρώτη θέση από το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Savills, τους πρώτους έξι μήνες παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος των ενοικίων στα ακίνητα και επιπλέον το κόστος για τη φιλοξενία των υπαλλήλων είναι εξίσου απαγορευτικό μια και αγγίζει τα 121.000 δολάρια (120.568 δολάρια) το χρόνο για κάθε υπάλληλο.
Η λίστα για τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για τις επιχειρήσεις προκύπτει από τον υπολογισμό για το κόστος διαβίωσης και το μισθολογικό για κάθε υπάλληλο, το ενοίκιο για τα γραφεία, τους φόρους και τη διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Λονδίνο είναι στην κορυφή και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Τόκιο.

 

Σώστε την περιουσία σας ΤΩΡΑ!

 

Οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας έχουν ανακάμψει σε επίπεδα προ κρίσης κι έτσι οι πολυεθνικές εταιρείες δεν έχουν πολλά κίνητρα να μεταφέρουν προσωπικό στην βρετανική πρωτεύουσα σε αντίθεση με το Χονγκ Κονγκ, το οποίο παρά το γεγονός ότι ήταν μέχρι πρόσφατα η ακριβότερη πόλη, τα ενοίκιά της ήταν μειωμένα και το νόμισμά της σχετικά υποτιμημένο.

Παρά την αναρρίχηση του Λονδίνου στην πρώτη θέση, η πόλη δεν έχει ακόμα καταφέρει να φτάσει το ιστορικό ρεκόρ των 128.000 δολαρίων ετησίως που κατέγραψε το Χονγκ Κονγκ το 2011, καθώς για το 2014 υπολογίζεται ότι η μεταφορά των εργαζομένων στο Λονδίνο κοστίζει 120.568 δολάρια.

Στον αντίποδα, οι πόλεις στις οποίες η μετακόμιση είναι φθηνότερη περιλαμβάνουν αστικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη, η Σιγκαπούρη και η Σανγκάη.

Πηγή: imerisia.gr