Oct 20

ΕΦΚΑ: Ποιοι οφειλέτες πάνε στην κορυφή της λίστας κατασχέσεων

Εντολή να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 1997 δίνει ο ΕΦΚΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες του, καθώς κινδυνεύουν να παραγραφούν. Read the rest of this entry »

Oct 20

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι νέες αποφάσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Οι δύο νέες αποφάσεις για την υποβολή του πόθεν έσχες τις οποίες είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ. Read the rest of this entry »

Oct 20

Παγίδα ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για όσους “έσπασαν” την ακίνητη περιουσία

Στην «τσιμπίδα» του υπουργείου Οικονομικών θα πέσουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτωνμεταβίβασαν τμήματα της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να μετριάσουν την επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο με το νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).

Read the rest of this entry »

Oct 18

Τι αλλάζει στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Τα νέα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος που έχει κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση και τις μειώσεις που προβλέπονται για ειδικές κοινωνικές ομάδες ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Read the rest of this entry »

Oct 18

Ν. Καραμούζης: Σχεδόν τα μισά από τα συνολικά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα

Σχεδόν τα μισά από τα συνολικά δάνεια ανήκουν στην κατηγορία είτε των NPLs είτε των NPEs, τα οποία εμπίπτουν επίσης κατά την ευρεία του όρου έννοια στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Eurobank, Ν. Καραμούζης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου “Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και η αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας του ιδιωτικού τομέα”.

Απαλλαγή από χρέη, Τράπεζες, Δάνεια, πιστωτικές  

Οι ελληνικές τράπεζες σήμερα, με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2017, έχουν €102 δισεκ. σε NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα), €73 δισεκ. NPLs (δάνεια σε οριστική καθυστέρηση), επί συνόλου δανειακού χαρτοφυλακίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους €190 δισεκ.

Η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και γενικά των “ανοιγμάτων” αποτελεί βασική προϋπόθεση για

– την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,
-τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών και της πίστης στον χρηματοοικονομικό τομέα εν γένει
-την ενίσχυση της δυνατότητας του τραπεζικού τομέα να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να οδηγήσει επομένως σε μία βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

To πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως εξαιτίας των αντίξοων μακροοικονομικών συνθηκών αλλά και εξαιτίας μίας κρίσης που δεν είχε προηγούμενο – και όχι εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, οι οποίες είχαν περιορισμένη επιρροή στο θέμα αυτό.

Οι γραμμές άμυνας των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου όγκου προβληματικών δανείων, οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν ήδη διενεργήσει προβλέψεις €53 δισ., καλύπτοντας κατά μέσο όρο το 50% των NPEs και το 69% των NPLs. Τα ποσοστά αυτά κάλυψης είναι πάνω από το μέσο όρο των λοιπών χωρών της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούν ακόμα και σήμερα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier1 μεταξύ των υψηλοτέρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση: στο 17,2% κατά μέσο όρο, ή 33 δισ. ευρώ κεφάλαια, ενώ ακόμη και με όρους πλήρους εφαρμογής της CRD IV (fully loaded) ο δείκτης αυτός είναι 16,3% . Επομένως διαθέτουν ένας από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας – και πάλι μεταξύ των υψηλοτέρων στην Ευρωζώνη.

Έτσι, οι Ελληνικές τράπεζες διατηρούν ένα σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα – σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο που προβλέπει ο SSM (12,25%).

Είναι αλήθεια πως μέρος της κεφαλαιακής βάσης των ελληνικών τραπεζών απαρτίζεται από τους αναβαλλόμενους φόρους (DTA/DTC), ένα στοιχείο μικρότερης ποιοτικής αξίας ειδικά αν οι τράπεζες καταγράψουν ζημίες τα επόμενα χρόνια. Αυτό αποτελεί παράγοντα ρίσκου, αλλά σημειώστε ότι αποτελεί ένα κοινό χαρακτηριστικό της κεφαλαιακής δομής και άλλων Ευρωπαϊκών τραπεζών. Επιπλέον τόσο ο SSM όσο και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος και έχουν αναγνωρίσει και αποδεχτεί τους αναβαλλόμενους φόρους ως  συστατικού μέρους του κεφαλαίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περίπου 60% των NPEs εξασφαλίζονται με εμπράγματη ασφάλεια επί ακινήτων, τα οποία αποτιμώνται σήμερα σε πολύ χαμηλές τιμές (κάποια από αυτά σε τιμές κατά 40% χαμηλότερες από τα υψηλά επίπεδα που είχαν στην αρχή της κρίσης).

Επίσης, και σε αντίθεση με τις Ιταλικές τράπεζες, οι Ελληνικές έχουν υψηλά επίπεδα εσόδων προ προβλέψεων στα €4,2 δισ. σε ετήσια αναγωγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, γιατί σε ένα ορίζοντα τριετίας αυτό σημαίνει ένα πρόσθετο απόθεμα ύψους €12,6 δισεκ προβλέψεων για NPEs/NPLs, χωρίς να επηρεαστεί η κεφαλαιακή βάση των Ελληνικών τραπεζών.

Επιπλέον, ας σημειωθούν και τα ακόλουθα σημεία για τις Ελληνικές Τράπεζες.

– Οι κεφαλαιακοί δείκτες παρουσιάζουν οργανικά αυξητική τάση στα πρόσφατα τρίμηνα.
– Οι τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία ύστερα από 10 συνεχόμενα ζημιογόνα αποτελέσματα.
– Ο όγκος των NPLs/NPEs μειώνεται (Τα NPEs είναι σήμερα μειωμένα κατά €5 δισεκ. σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο είχαν ανέλθει)
– Η δημιουργία νέων NPLs/NPEs έχει σταθεροποιηθεί με φθίνουσα πορεία.
– Τα τελευταία επτά χρόνια οι εποπτικές αρχές έχουν διενεργήσει τρεις Έλεγχους Ποιότητας Ενεργητικού (Asset Quality Reviews/AQRs) και Stress Tests. Τα παραπάνω οδήγησαν σε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις συνολικού ύψους €64 δισεκ. ευρώ για το (ελληνικό) τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου που πλησίασε τα €15 δισεκ. – το Νοέμβριο του 2015 –βασίστηκε στις παραδοχές του αρνητικού μακροοικονομικού σεναρίου οι οποίες τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Αντίθετα οι μακροοικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες βελτιώνονται σταθερά και σήμερα είναι σημαντικά καλύτερες από το ιδιαίτερα αρνητικό υποθετικό σενάριο των Stress Tests.
– Τα προγραμματισμένα για την άνοιξη του Stress Tests, τα οποία θα γίνουν με βάση την ομοιόμορφη μεθοδολογία της EBA, δεν είναι ένα test “πέτυχες/απέτυχες”. Τα αποτελέσματά τους θα αποτυπωθούν στις απαιτήσεις που θα θέσει ο επόπτης σε κάθε τράπεζα χωριστά αναφορικά με το SREP CET1. Αυτό σημαίνει ότι εάν μία τράπεζα έχει ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης θα διαθέτει χρόνο να υποβάλει σχέδιο επίτευξης αυτών των αυστηρών απαιτήσεων αρχικά μέσω πρωτοβουλιών ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσης και του ισολογισμού της και εάν είναι αναγκαίο και μέσω  αύξησης κεφαλαίου.
– Παρά τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και τις αβεβαιότητες, η κατάσταση στη ρευστότητα των τραπεζών βελτιώνεται σταθερά:
• Οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά €3,5 δισ.
• Η εξάρτηση από τη χρηματοδότηση μέσω του ELA έχει υποχωρήσει σήμερα στα €28 δισ. – από €86 δισ. το καλοκαίρι του 2015 – δηλαδή εμφάνισε εντυπωσιακή μείωση ύψους €58 δισ.
• Η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές βελτιώνεται, όπως δείχνουν τα repos και οι εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών που σήμερα ξεπερνούν τα €20 δισεκ.
•  Όλες οι τράπεζες έχουν καταφέρει να απεξαρτηθούν πλήρως από τις κρατικές εγγυήσεις με σκοπό την άντληση ρευστότητας από τον ELA, οι οποίες είχαν ανέλθει στο υψηλότερο σημείο τους σε €50 δισ.
Τα επιτόκια υποχωρούν με αργούς ρυθμούς.
Εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα ανέλθει σε 1,5% το 2017 και σε 2,6% το 2018 – σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ – ενώ η ανεργία υποχωρεί σταθερά τα τελευταία τρίμηνα και εκτιμάται στο 21% σήμερα.

Προκλήσεις μπροστά

Παρά τις θετικές εξελίξεις όμως, οι τράπεζες τους επόμενους εννέα μήνες θα αντιμετωπίσουν αρκετές ακόμη προκλήσεις, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΕΤ.

Αυτές αφορούν την συμμόρφωσή τους σε νέους εποπτικούς κανόνες, όπως τα IFRS9, TΑR, TRIM, τους στόχους μείωσης των NPEs για το 2018, αλλά και τα επικείμενα για την άνοιξη του 2018 Stress Tests, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα κεφάλαιά τους.

– όμως οι επιπτώσεις όλων των προναφερθέντων παραγόντων δεν θα είναι σωρευτική, αλλά σε ικανό βαθμό θα είναι συμπληρωματική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές Τράπεζες διαθέτουν πράγματι σχέδιο μείωσης των NPLs/NPEs. Έχουν δεσμευτεί έναντι των εποπτικών αρχών και των μετόχων τους ότι θα μειώσουν τα NPEs κατά €40 δισεκ. (ή ποσοστό 38%) στο διάστημα από το πρώτο εξάμηνο του 2016 ως τα τέλη του 2019. Είναι ένας δύσκολος μεν στόχος, αλλά πάντως επιτεύξιμος.

Οι Τράπεζες φαίνεται ότι θα επιτύχουν τους στόχους μείωσης των NPEs για το 2017.

Είναι επίσης ενθαρρυντικό ότι μετά από χρόνια καθυστερήσεων στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε πλέον το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των NPLs και των NPEs και θεσμοθετήθηκαν ρυθμίσεις όπως είναι η δυνατότητα πώλησης δανείων στη δευτερογενή αγορά, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι αδειοδοτήσεις εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Είναι κρίσιμο να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς μέσω αυτών  αποθαρρύνονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, η διαδικασία είναι διαφανής, το κυριότερο, όμως βελτιώνεται η αξία ρευστοποίησης των διαθέσιμων εξασφαλίσεων αντανακλώντας τα επίπεδα των προβλέψεων που έχουν σχηματιστεί για τα NPEs.

Οι ελληνικές τράπεζες σήμερα μειώνουν αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά  τους (NPEs) μέσω διαγραφών, εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, μεταβίβασης δανείων και συμβάσεων ανάθεσης της διαχείρισης των NPEs σε εταιρείες διαχείρισης.

Ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε και στα επερχόμενα stress tests αλλά και για την πρόσφατη δημόσια συζήτηση των θεσμών ως προς τη διαδικασία διενέργειάς τους.

Δεν πρέπει να μετατρέψουμε ένα υποθετικό ζήτημα μελλοντικής ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο δεν έχει καν τεκμηριωθεί, σε μία “χαλαρή” δημόσια συζήτηση, όπως πρόσφατα έκανε το ΔΝT ζητώντας δημόσια τη διεξαγωγή AQR και αφήνοντας υπονοούμενα για ανάγκη κεφαλαιακών ενισχύσεων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στις τράπεζες και την οικονομία καθώς
– Ενθαρρύνει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν το 25% των NPEs).
– Τροφοδοτεί κερδοσκοπικές συμπεριφορές στις αγορές.
– Υπονομεύει τις προσπάθειες για την επιστροφή καταθέσεων.
– Αυξάνει τον “ηθικό κίνδυνο”.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ, τον SSM, που έχει και την αρμοδιότητα εντός της ευρωζώνης να αξιολογεί και να καθορίζει τη χρηματοοικονομική και κεφαλαιακή θέση της κάθε τράπεζας

Ο SSM βασιζόμενος στις δικές του αξιολογήσεις θα συζητήσει με τη διοίκηση και το management της κάθε τράπεζας ξεχωριστά και εμπιστευτικά πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες και θα ζητήσει να υποβληθεί ένα σχέδιο δράσεων για να διορθωθεί η όποια κεφαλαιακή έλλειψη εντοπίζεται στη βάση της σωστής ανάλυσης των δεδομένων.

– Οι Ελληνικές τράπεζες είναι ανοιχτές στους προβλεπόμενους θεσμικούς  ελέγχους και είναι διαφανείς. Όπως έγραψε στο πρόσφατο άρθρο του στους Financial Times ο CEO της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, “είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε άσκηση ποιότητας ενεργητικού και stress test μας ζητηθεί από τον SSM και την Τράπεζα της Ελλάδος”.

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, οι εποπτικές αρχές, τα διοικητικά συμβούλια και οι διοικήσεις συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το θέμα των NPLs και των NPEs.
Έχουμε συμφωνήσει με τον SSM τρόπους και οδικό χάρτη για την επίλυση του προβλήματος.
Έχουμε δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα και σε συγκεκριμένους στόχους.
Ας μείνουμε όλοι προσηλωμένοι σε ό, τι έχει συμφωνηθεί.

Το ζήτημα των Ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί. Μια τέτοια λύση δε θα ήταν αξιόπιστη.
Οφείλουμε να υιοθετήσουμε μία σταδιακή αλλά ταχεία προσέγγιση για την αντιμετώπιση των NPLs/NPEs.
Οποιαδήποτε προσέγγιση για εσπευσμένες πωλήσεις με δεδομένη την άνευ προηγουμένου έκταση του προβλήματος και μάλιστα στο συγκεκριμένο αβέβαιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται
– από μειωμένη αξιοπιστία και πρόσβαση στις αγορές,
– από υψηλά επιτόκια λόγω αυξημένου ρίσκου,
– από μια περιορισμένη δευτερογενή αγορά NPEs,
– από μια αργά αναπτυσσόμενη και ευαίσθητη οικονομία θα μπορούσε να κλυδωνίσει το τραπεζικό σύστημα και τις προσδοκίες που υπάρχουν και να  δημιουργήσει περιττά βάρη σε τελική δε ανάλυση να βλάψει την οικονομία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία μου θα ήθελα να επισημάνω ότι καθοριστικό παράγοντα, για να καθορίσουμε την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν στους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs και ΝPEs) για το 2018 και το 2019 αλλά και για να ενισχύσουν την οικονομική τους κατάσταση, αποτελεί η ταχεία επάνοδος σε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης όπως επίσης σε κανονικές συνθήκες αγοράς και οικονομίας.

Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα
– βελτίωνε την αξία των εξασφαλίσεων
– ενίσχυε την βιωσιμότητα των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων
– μείωνε τα επιτόκια
– διευκόλυνε την ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς NPLs
– αποθάρρυνε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
– θα οδηγούσε σε πιστωτική επέκταση και αύξηση της κερδοφορία των τραπεζών.
Μία οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά αποτελεί επομένως το κλειδί για την αποτελεσματική μείωση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι μακροοικονομικές συνθήκες αλλά και η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού σταδιακά βελτιώνονται. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αναστρέψουμε την κατάσταση και να μετατρέψουμε το φαύλο κύκλο σε ενάρετο, μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Υπάρχουν βέβαια και χρόνια προβλήματα τα οποία αποθαρρύνουν τους επενδυτές, περιορίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές – προβλήματα και αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν από όσους χαράσσουν πολιτική.
– Οι πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και το ασταθές φορολογικό σύστημα
– Το χαμηλό επίπεδο αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής και εμπιστοσύνη των αγορών.
– Η ανεπαρκής και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση
– Τα capital controls
– Η εχθρότητα απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα
– Το υψηλό δημόσιο χρέος
– Το χρηματοπιστωτικό σύστημα που λειτουργεί κάτω από ειδικές συνθήκες
– Η αργή διαδικασία ολοκλήρωσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Για το βιβλίο ο κ. Καραμούζης επισήμανε ότι παρέχει μία συνολική επισκόπηση των προκλήσεων που δημιουργούνται από την απότομη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αποτελεί ένα πολύ εξειδικευμένο αλλά πολυεπίπεδο ζήτημα για πολλές περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως η Ελληνική.

Το βιβλίο αντλεί συμπεράσματα από την ως τώρα ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και τα διδάγματα που αυτή μας έδωσε όπως μεταξύ των άλλων

– Την ανάγκη θέσπισης ενός αποτελεσματικού νομικού πλαισίου για τη διαχείριση NPLs/NPEs.
– και τα δύσκολα θέματα των στρατηγικών κακοπληρωτών, του ηθικού κινδύνου, των στρεβλώσεων των αγορών και των πιθανών επιπτώσεων από τη σκοπιά του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Read the rest of this entry »

Oct 18

Δύο τάσεις στην αγορά ακινήτων φέρνουν οι e-πλειστηριασμοί

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σαφώς και θα επηρεάσει την αγορά ακινήτων, καθώς θα προκαλέσει δύο διακριτές τάσεις, που θα οδηγήσουν σε διαφοροποίηση της κτηματαγοράς. Read the rest of this entry »

Oct 18

Ανοίγει νέος κύκλος επιδότησης για χιλιάδες ανέργους

Έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η προκήρυξη του Β’ κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους όλης της χώρας.

Η κατανομή των 7.685 θέσεων στους 34 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας, οι οποίοι συμμετείχαν και στον Α’ κύκλο το φθινόπωρο του 2016, προβλέπει μεταξύ άλλων 1.083 θέσεις στη Θεσσαλονίκη, 1.058 στην Πάτρα, 439 στον δήμο Αχαρνών, 450 θέσεις στον δήμο Νίκαιας Αττικής, 347 θέσεις στον δήμο Νεάπολης -– Συκεών Θεσσαλονίκης καθώς και 337 θέσεις στον δήμο Ξάνθης.

Υπηρεσίες για όλους

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για 8 μήνες στους συγκεκριμένους δήμους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και μεταξύ των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν περιλαμβάνονται αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, προσωπικό καθαριότητας, οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων έργου, εργάτες πρασίνου, διοικητικό προσωπικό, καθηγητές ξένων γλωσσών, οδηγοί, μουσικοί, ξυλουργοί, νοσηλευτές, βιβλιοθηκονόμοι, ψυχολόγοι, τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρή αμοιβή 431,75 ευρώ (ακαθάριστη 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (μικτά 732,54).

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων σε περιοχές που δοκιμάζονται αλλά και η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, μεταξύ των κριτηρίων μοριοδότησης περιλαμβάνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ δίδεται προτεραιότητα σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και σε μακροχρόνια ανέργους.

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

• Αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

• Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

• Ηλικία

• Αριθμός ανήλικων τέκνων

• Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή/και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

• Εντοπιότητα

• Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, άνεργοι άνω των 29 ετών, ΑμεΑ κ.α.

Τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας.Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Αναλυτικά, ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η δράση της κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας.

Μετά το πέρας της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας συστήνει στο ευρύ κοινό την Κοινωνική Οικονομία, διοργανώνοντας την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), στις 1-3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κ.ΑΛ.Ο στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την Κ.ΑΛ.Ο.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 130 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο του Υπουργείου Εργασίας, στην Ελλάδα τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιούνται συνολικά σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων, η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η υγεία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, το περιβάλλον κ.α.

 

 

 

 

 

Oct 18

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με χρηματοδότηση έως 17.500 ευρώ

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πολυαναμενόμενο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» το οποίο θα χρηματοδοτήσει με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ διάφορες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες. Read the rest of this entry »

Oct 16

Εντός Νοεμβρίου η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντική “ανάσα” σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιτηδευματίες στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Read the rest of this entry »

Oct 16

Πώς θα επηρεάσουν οι εκποιήσεις την κτηματαγορά

Κατά 42,3% υποχώρησαν από το τρίτο τρίμηνο του 2008 (οπότε οι αξίες βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο) έως το δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας. Το μέγεθος αυτό εμφανίζει δύο ιδιαιτερότητες. Πρώτον, στηρίζεται σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των τραπεζών, γεγονός που σημαίνει ότι, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων συναλλαγών, η υποχώρηση των τιμών αγγίζει το 60% σε σχέση με το peak του 2008. Δεύτερον, από το 2008 μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 τα ακίνητα που “βγήκαν στο σφυρί” αντιπροσωπεύουν μόνον ένα πολύ μικρό κλάσμα του συνόλου των συναλλαγών. Ωστόσο, οι συντελεστές της αγοράς, οι πωλητές και οι αγοραστές, βρίσκονται από το 2010 σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι των πλειστηριασμών, το οποίο ακόμη δεν έχει έρθει. Read the rest of this entry »

Older posts «